ЗСУ розбили сили Росії, визначені ключовими у потенційній війні з НАТО, – розвідка Британії

Виведені протягом останнього тижня з Харківської області частини армії РФ були зі складу 1-ї гвардійської танкової армії, яку в Росії визначили для проведення контрударів у разі війни з НАТО.

Про це в вівторок, 13 вересня, інформує пресслужба міністерства оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Відзначається, що 1-ша гвардійська танкова армія, підпорядкована Західному військовому округу, зазнала значних втрат на початковому етапі вторгнення і не була повністю відновлена до початку українського контрнаступу в Харківській області.

“1-ша гвардійська танкова армія була однією з найпрестижніших російських армій, виділена для оборони Москви і визначена для проведення контрударів у разі війни з НАТО.

Із сильним занепадом 1-ї гвардійської танкової армії та інших формувань Західного військового округу звичайні сили Росії, призначені для протидії НАТО, серйозно ослабли. Ймовірно, Росії знадобляться роки, щоб відновити цей потенціал“, – йдеться у зведенні.

Читайте також:
Христя Фріланд може стати новим генсеком НАТО, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна