В Ірпені почали зносити першу зруйновану росіянами багатоповерхівку. ВІДЕО

В Ірпені почали зносити багатоквартирний будинок на вул. Гостомельське шосе, який першим у місті зазнав руйнувань від бомбардування російської авіації.

Про це розповів міський голова Олександр Маркушин у четвер, 29 вересня. 

“Сьогодні ми є свідками історичного моменту. В Ірпені почався демонтаж будинку на Гостомельському шосе, 12-14-16, який першим постраждав від ворожого авіаудару. Його ж першим і демонтують”, – повідомив мер у соцмережах.

“Плануємо завершити роботи та вивезти все будівельне сміття за тиждень. Далі будемо розробляти проєктну документацію на нове будівництво та активно шукати фінансування на нього”, – зазначив Маркушин.

За його словами, наступного тижня в місті почнеться демонтаж ще кількох будівель.

“Ці будинки можна тільки відбудувати заново. А ті, які треба й можливо відремонтувати – будемо ремонтувати. Наше завдання – повернути всі будинки до того вигляду, в якому вони були до війни”, – додав міський голова.

Він також нагадав, що ознайомитися із зруйнованими житловими та соціальними об’єктами в Ірпені, а також адресно допомогти в їхній відбудові можна на платформі Фонду відновлення Ірпеня.

Читайте також:
“Уся надія – на ЄС”. Як громада Ірпеня відновлює місто після російської окупації і чого остерігаються місцеві активісти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна