РФ змушена витрачати фонди, які лишалися на “чорний день”, – Мінфін США

Політика санкцій, експортних та інших світових обмежень дає реальні результати – зараз економіка Росії невпинно скорочується, а її уряд змушений витрачати фонди, які лишалися на “чорний день”.

Про це в середу, 28 вересня, заявила помічниця глави Мінфіну США з питань фінансування тероризму й фінансових злочинів Елізабет Розенберг, передає “Укрінформ”.

“Російський фондовий ринок нині знизився приблизно на 35% від довоєнного рівня. РФ нераціонально використовує свої фонди, призначені «на чорний день», й наближається до фіскального дефіциту до кінця року”, – сказала представниця Мінфіну США під час слухань у Комітеті в закордонних справах Сенату США на тему санкцій проти кремля.

Розенберг наголосила, що економічна картина РФ “є похмурою і продовжує суттєво погіршуватися”.

А економічні труднощі, своєю чергою, перетворюються на реальні труднощі для російських сил на полі бою.

Тому чиновниця зазначила, що Росія докладає всіх зусиль для відновлення доступу на ринок імпортних технологій, однак санкції США й інших країн не дозволяють їй це зробити. Через це РФ була змушена перейти на застарілі системи, а також звернутися до глобальних вигнанців, таких як Північна Корея й Іран.

“Реакція США й країн-партнерів на війну РФ мала та матиме значний вплив на здатність Росії фінансувати її війну”, – зауважила представниця Мінфіну США.

Читайте також:
До кінця року ЗСУ потіснять армію РФ до позицій 23 лютого, а наступного року будуть у Криму, – Годжес

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна