Росія закуповує артилерійські снаряди і ракети в Північній Кореї, – розвідка США

Російська Федерація закуповує мільйони артилерійських снарядів та ракет у Північній Кореї.

Про це свідчать нещодавно розсекречені дані американської розвідки, пише американське видання The New York Times.

Це свідчить про те, що глобальні санкції серйозно обмежили для РФ ланцюги постачань та змусили звернутися за військовими постачаннями до держав-вигнанців.

NYT зазначає, що відповідна інформація з’явилася за декілька днів після того, як РФ отримала перші партії безпілотних літальних апаратів іранського виробництва, деякі з яких мали механічні проблеми.

Офіційний представник США заявив, що, окрім ракет малої дальності та артилерійських снарядів, РФ, як очікується, спробує закупити додаткове північнокорейське обладнання в майбутньому.

Широкі економічні санкції поки що не завдали РФ суттєвої шкоди, проте, за словами американських офіційних осіб, коли справа дійшла до здатності РФ відновити свої збройні сили, вжиті Європою та США заходи виявилися ефективними: санкції заблокували можливість РФ купувати зброю або електроніку для виробництва цієї зброї.

“Москва сподівалася, що Китай буде готовий порушити цей експортний контроль і продовжити постачати російську армію. Але останніми днями американські офіційні особи заявили, що (…) Пекін, принаймні досі, дотримувався експортного контролю, спрямованого проти військових Москви, і не намагався продавати ні військову техніку, ні компоненти.

Міністерка торгівлі Джина Раймондо неодноразово попереджала Китай, що якщо Semiconductor Manufacturing International Corporation, найбільший китайський виробник комп’ютерних мікросхем, або інші компанії порушать санкції проти Росії, Сполучені Штати фактично закриють ці підприємства, позбавивши їх доступу до американських технологій, які їм потрібні, щоб робити напівпровідники.

Оскільки більшість країн діють обережно перед американським тиском, Росія зосередила свої зусилля на укладанні угод із Іраном та Північною Кореєю”, – наголошується в матеріалі.

Читайте також:
Байден заявив, що РФ не слід називати спонсором тероризму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна