ЗСУ звільнили селище Куп’янськ-Вузловий на Харківщині

Збройні сили України звільнили селище міського типу Куп’янськ-Вузловий на Харківщині, розташоване на лівому березі річки Оскіл.

Про це в вівторок, 27 вересня, підтвердив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

“Ще 6% нашої області залишаються тимчасово окупованими. Зараз вже трохи менше (після звільнення Куп’янська-Вузлового, – “Н”).

У росіян було декілька принципових і досить важливих для них напрямків: Ізюм, Ізюмська висота так звана – це шлях, через який вони направляли свою військову техніку на територію Донецької та Луганської областей, там посилювали свою військову присутність; і, звичайно, Куп’янськ-Вузловий – це одна з найбільших логістичних, залізничних розв’язок на території Харківської області.

З перших годин повномасштабної війни вона була окупована, і ворог її досить сильно обороняв і тримав. Завдяки успішній військовій операції наші Збройні сили її зараз відбили і повністю фактично контролюють”, – сказав він.

За словами голови Харківської ОВА, кожен метр української території “звільняється досить важко, тому що ворог не відступає, постійно намагається перегрупуватися, стягує свої резерви”.

Синєгубов підтвердив, що росіяни продовжують обстрілювати Харківську область, зокрема Куп’янськ.

За минулу добу в області дев’ять людей загинули, п’ятеро отримали поранення.

У Харкові третю добу поспіль відносно тихо.

Читайте також:
СБУ знайшла ще одну катівню росіян на деокупованій Харківщині. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна