СБУ знайшла ще одну катівню росіян на деокупованій Харківщині. ВІДЕО

Оперативники Служби безпеки виявили місце незаконного утримання людей у нещодавно звільненому від окупантів селі Липці на Харківщині.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у понеділок, 26 вересня.

Катівня, яку загарбники називали «підвалом», була облаштована у приміщенні, де розміщувалася так звана «народна міліція ЛНР».

«Бойовики цієї терористичної організації та російські військові незаконно ув’язнювали там місцевих мешканців, які підтримували територіальну цілісність України та відмовлялися співпрацювати з ворогом», – йдеться у повідомленні.

За інформацією СБУ, окупанти застосовували до в’язнів жорстокі тортури, після чого силоміць вивозили їх на територію РФ.

У рамках розпочатого раніше кримінального провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України тривають слідчо-оперативні дії для встановлення усього кола осіб, які постраждали від тортур окупантів, а також усіх воєнних злочинців, причетних до знущання над цивільним населенням.

Усі зібрані докази воєнних злочинів російських військовослужбовців будуть згодом передані до Міжнародного кримінального суду у Гаазі.

Читайте також:
У Куп’янську виявили ще одну російську катівню. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна