Естонія надасть Україні модульні госпіталі

Естонія долучиться до посилення медичної інфраструктури України і надасть модульні госпіталі для постраждалих від війни регіонів.

Про це в понеділок, 26 вересня, інформує пресслужба МОЗ.

“Зараз у нас є актуальна потреба в модульних конструкціях з можливістю автономної роботи. Колеги з Естонії зможуть поставити нам такі модулі та мобільні госпіталі для того, щоб їх можна було використовувати під час відновлення зруйнованих будівель ЗОЗ”, – сказав перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда після зустрічі з міністром економіки та інфраструктури Естонії Рііною Сіккут та послом Естонської Республіки в Україні Каймо Кууско.

Також естонські колеги братимуть участь у розвитку системи реабілітації України, зокрема долучатимуться до обміну досвідом щодо психічної та фізичної реабілітації.

Водночас одним із питань співпраці стане розвиток ІТ-рішень для галузі охорони здоров’я.

Читайте також:
Суд в Естонії покарав чоловіка, що потоптався по прапору України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна