80% українців вважає, що успіх ЗСУ є спільним результатом дій України та Заходу, – соціологія

У вересні 2022 року Україна досягла військових успіхів на Харківщині звільнивши низку територій від російських окупаційних військ. Для 80% українців успіхи української армії є спільним результатом дій України та українців і підтримки Заходу.

Такими є результати опитування, яке провів та оприлюднив у понеділок, 26 вересня, Київський міжнародний інститут  соціології (КМІС).

Респондентам поставили запитання, як вони оцінюють внесок підтримки Заходу і співвідносять із внеском самої Україна та українців.

Для 80% українців успіхи української армії є спільним досягненням і спільним результатом дій України та українців і підтримки Заходу (з них 40% переваги надають Україні / українцям, 36% — у рівні мірі бачать внесок України / українців та Заходу, а 5% деяку перевагу надають Заходу). Про винятковий вплив дій України / українців говорять 10%, а про виняткову роль підтримки Заходу — лише 3%.

У всіх регіонах України абсолютна більшість (77-82%) вважають успіхи української армії спільним результатом дій України / українців та Заходу. 73% українців вірять, що Захід не втомився і хоче перемоги України на прийнятних для нас умовах.

Опитування провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) упродовж 15-22 вересня 2022 року методом телефонних інтерв’ю. Опитано 2002 респонденти, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Опитування проводилося з дорослими (у віці 18 років і старше) громадянами України. Похибка не перевищувала 2,4%. За умов війни крім зазначеної формальної похибки додається певне систематичне відхилення.

Читайте також:
Абсолютна більшість українців виступає проти будь-яких територіальних поступок Росії, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна