Звільнена з полону 21 вересня військова Мар’яна Мамонова народила доньку

Військовослужбовиця Мар’яна Мамонова, яку звільнили з російського полону 21 вересня, вранці у неділю, 25 вересня, народила доньку.

Пологи відбувалися в Луцькому перинатальному центрі, повідомляє ЧаРівне з посиланням на матір Мар’яни.

За її словами, і молода мама, й немовля почуваються добре.

Дівчинка народилася близько 4-ї години ранку з вагою 3250 г, зріст 57 см.

Мар’яна Мамонова – військова медикиня, капітан медичної служби. Прослужила у Збройних силах України понад 3 роки.

Дівчина родом із Рівненщини, навчалася в Тернопільському медичному університеті. Після закінчення магістратури у Київській військово-медичній академії була направлена на службу у 36-ту окрему бригаду морської піхоти.

На початок повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року перебувала в Маріуполі, де постійно надавала допомогу пораненим воїнам. На той час Мамонова, яка вийшла заміж незадовго до початку вторгнення, вже була вагітна.

Коли почався наступ росіян на місто, Мар’яна з побратимами та місцевими мешканцями ховалася в укритті на території маріупольського заводу Ілліча. На зв’язок з рідними виходила не часто. Говорила, що жива, і що у них закінчуються медикаменти, зброя та харчі.

На початку квітня Мар’яна потрапила в полон. Її звільнили за обміном 21 вересня. На той час жінка перебувала на дев’ятому місяці вагітності.

Читайте також:
Редіс, Калина, Волина, Вершинін, Пташка та інші: в рамках обміну звільнено понад 200 українських полонених

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна