Ознаки геноциду: в Криму понад 80% повісток на війну проти України приходять татарам

Кримські татари виїжджають з окупованого Криму, бо не хочуть бути мобілізовані росіянами на війну проти своєї України. При цьому незаконна мобілізація до ЗС РФ стосується насамперед киримли.

Про це повідомляє “Українська правда” 24 вересня з посиланням на співрозмовників серед кримських татар в окупованому Криму.

Зазначається, що розпочата в Криму мобілізаційна кампанія до ЗС РФ стосується перш за все кримських татар, і з усіх вручених в Криму повісток 80% отримали саме представники киримли.

“Людей забирають просто з домівок у військкомати. Всі чоловіки ходять чорні. Ніхто не хоче брати участь у війні проти своєї країни, їхати та вбивати українців”, – ідеться в повідомленні.

Через небажання воювати велика кількість чоловіків з родинами залишають Крим. Люди виїжджають у найближчі прикордонні країни з Росією: Грузію, Казахстан, Вірменію та Білорусь.

Правозахисники “Крим SOS” наголошують, що мобілізація кримських татар може мати ознаки та призвести до геноциду: “Росія цілеспрямовано нищить корінний народ України, кинувши їх на війну проти власної держави”.

За їхніми оцінками, кримські татари отримали майже 90% повісток у Криму.

При цьому призов жителів окупованих територій до лав окупаційної армії заборонений ст. 51 IV Женевської конвенції та є воєнним злочином.
Окремим воєнним злочином є примус громадян України до участі в бойових діях проти власної держави.

Читайте також:
Окупанти мобілізують кримських татар до російської армії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна