В ЗСУ поточні зарплати профінансовані на 100%, а також 93,5% “бойових”, – МОУ

Міністерством оборони вже на 100% профінансовано поточне щомісячне грошове забезпечення військовослужбовців ЗС України, а також 93,5% “бойових” коштів (доплати за участь у бойових діях).

Як передає “Новинарня“, про це на брифінгу 23 вересня повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

“Ситуація абсолютно планова, Міністерство оборони вже профінансувало військовим частинам 100 відсотків коштів щомісячного грошового забезпечення”, – сказала вона.

Маляр додала, що “на сьогодні профінансовано 93,5% виплат „бойових“, з розрахунку 100 тисяч гривень на місяць”.

Заступниця міністра оборони України нагадала, що зараз фінансування військовослужбовців ЗСУ відбувається як за нормами мирного часу (це традиційна заробітна плата), так і за нормами воєнного часу.

“Мається на увазі 30 і 100 тисяч гривень“, — уточнила Ганна Маляр.

За її словами МОУ перерахувало до ЗС України “бойові” у повному обсязі. Якщо є затримки щодо їх виплати, то вони пов’язані з невчасним або неналежним оформленням документів з боку командирів.

“Це невеликий відсоток, просто буде затримка по виплатах, але вони будуть здійснені після того, як командири у військах нададуть документи. Але гроші на всі ці виплати є”, — запевнила Ганна Маляр, яку цитує Управління преси та інформації Міністерства оборони України.

Читайте також:
Рада проголосувала за виплати українцям, які отримали високі державні нагороди

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна