Суд обрав запобіжний захід колишнім главам Мін’юсту та МЗС Лавриновичу і Грищенку в справі Харківських угод

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для колишніх очільників МЗС та Мін’юсту Костянтина Грищенка та Олександра Лавриновича у справі Харківських угод.

Про це повідомили в пресслужбі офісу генерального прокурора в п’ятницю, 23 вересня.

Обох ексміністрів підозрюють у державній зраді.

“За даними слідства, у квітні 2010 року підозрювані за попередньою змовою групою осіб з колишніми президентом та прем’єр-міністром, діючи на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній та економічній безпеці України, в порушення Конституції України, Закону України «Про міжнародні договори України», без фактичного розгляду проєкту Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території нашої держави заінтересованими органами та проведення обов’язкової правової експертизи, погодили її без зауважень”, – розповіли в ОГП.

Через ці дії у квітні 2010-го було підписано й ратифіковано Угоду, якою на 25 років продовжили термін перебування російського Чорноморського флоту на території України.

В Офісі генпрокурора зазначили, що це створило “сприятливі умови для подальшого переоснащення та модернізації озброєння Чорноморського флоту Російської Федерації, а також його збільшення на території АР Крим та м. Севастополя, замість виведення з України”.

Наразі підозрювані переховуються від розслідування за межами України. Їх оголосили в розшук. Рішення Печерського суду надало можливість стороні обвинувачення ініціювати процедуру екстрадиції зловмисників.

Читайте також:
Ексміністрів Лавриновича і Грищенка, які готували Харківські угоди, оголосили у державний і міжнародний розшук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна