У Севастополі до берега прибився морський безпілотник

Неподалік військово-морської бази Росії в окупованому Севастополі виявили морський військовий безпілотник невідомого типу.

Приблизно в цей час очевидці в районі пляжу зняли момент сильного вибуху в Чорному морі, пише у четвер, 22 вересня, телеграм-канал “ЧП.Севастополь”.

Представник окупаційної влади Криму Михайло Развожаєв повідомив, що апарат відбуксирували в море та знищили.

“Сьогодні там було виявлено частину водного безпілотного апарату. Після обстеження фахівці знищили його. Через це багато хто чув вибух. Жодної небезпеки немає”, – розповів Михайло Развожаєв.

Морським безпілотником, ймовірно, можна керувати як вручну за допомогою бортових телекамер, так і супутниковим каналом.

“Плоский об’єкт квадратної форми на верхній частині човна, ближче до його корми, у деяких загальних рисах схожий на супутникову інтернет-антену SpaceX Starlink. Ця деталь може бути антеною, підключеною до системи зв’язку/обміну даними”, – пише “Мілітарний”.

Маркування англійською мовою вказує на ймовірного виробника – одну із західних країн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна