Росія передислокувала підводні човни з Севастополя до Новоросійська, – розвідка Британії

Командування Чорноморського флоту Росії майже напевно передислокувало свої підводні човни класу KILO з порту приписки в Севастополі у Криму до Новоросійська в Краснодарському краї на півдні Росії.

Про це повідомила вранці у вівторок, 20 вересня, британська розвідка.

“Дуже ймовірно, що це сталося через нещодавню зміну рівня загрози місцевій безпеці в умовах посилення українських ударних можливостей дальньої дії. За останні два місяці було атаковано штаб флоту та його головний аеродром морської авіації”, – йдеться в повідомленні, яке цитує Міністерство оборони Великої Британії.

“Гарантії базування Чорноморського флоту Росії в Криму, ймовірно, були однією з мотивацій російського президента Володимира Путіна для анексії півострова в 2014 році. Зараз безпека бази прямо підірвана агресією Росії проти України, що триває”, – додали у розвідці.

Читайте також:
Британія надає для ВМСУ шість підводних безпілотних мінних мисливців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна