Погрози Путіна варто сприймати серйозно, – командувач армії Литви

Командувач Збройних сил Литви Вальдемарас Рупшис вважає, ядерні погрози президента РФ Володимира Путіна варто сприймати серйозно.

Адже вже були ситуації, коли за його попередженнями були дії.

Про це в четвер, 22 вересня, інформує LRT.

“Це політична заява – вона лунає від політика, не військового… Але досвід показує, що він (Путін, – “Н”) нерідко блефує, але іноді його “блефування” втілюється у реальність. Коли вони говорили про “денацифікацію України” – це виглядало блефом, але далі вони зайшли й окупували території, і це вже не блеф. Його заяви завжди варто сприймати серйозно.

Можна зробити передбачення й припущення, коли можуть бути вчинені якісь заходи, у тому числі застосування зброї масового знищення, про яку ви згадали. Це можливо, тому що російська військова доктрина допускає це за певних обставин. Але Росія – унікальна країна, іноді вони пишуть в доктринах одне, а роблять інше”, – зазначив Рупшис.

За його словами, після оголошення в Росії часткової мобілізації для Литви ситуація не стала набагато небезпечнішою, хоча сили й перевели у режим підвищеної готовності.

“Щодо мобілізації, не бачу тут нічого несподіваного. Вже можна бачити, що у російської армії значні проблеми з набором людей, поповненням втрат, доукомплектацією задіяних підрозділів… Росія втрачає раніше захоплені території, вони вже не можуть оборонятися – це факт, їм потрібно більше особового складу”, – додав командувач.

Нагадаємо, 21 вересня президент РФ Путін оголосив мобілізацію в Росії та погрожував ядерним ударом у разі “загрози територіальної цілісності” його країни.
Байден застеріг Путіна від застосування хімічної або ядерної зброї в Україні, наголосивши, що це “змінить обличчя війни” й “матиме наслідки”.

Про ймовірність застосування Росією зброї масового ураження, зокрема тактичної ядерної, говорять від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Водночас можливість застосування Кремлем саме ядерної зброї на Заході оцінюють як досить низьку, бо вона, мовляв, стала б самогубством для російського режиму.

Читайте також:
Литва приводить Сили швидкого реагування в стан підвищеної готовності через мобілізацію в РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна