Петиція про введення вегетеріанських та веганських сухпайків для ЗСУ набрала необхідну кількість голосів

Петиція про введення вегетеріанських та веганських сухих пайків для ЗСУ набрала необхідну кількість голосів.

Станом на надвечір’я четверга, 22 вересня, її підписали вже 25 214 осіб. 

Автор петиції – Петро Павлов.

“Будучи військовослужбовцем, людина має певні обмеження у виборі харчування, оскільки в багатьох ситуаціях залежить від того чим саме її забезпечить держава (свою роль грає складність або повна відсутність можливостей купівлі харчів та самостійного приготування). Введення до існуючих сухих пайків додаткових, що зможуть врахувати дані особливості, зможуть вирішити цю проблему, зокрема в умовах відсутності “кухні”, а саме в зонах безпосереднього виконання завдань”, – йдеться в петиції. 

Зазначається, що введення вегетаріанських сухпайків буде корисним та потрібним для: 

  • людей, що не вживають м’ясних продуктів та продуктів тваринного походження по етичним поглядам;
  • теїстів (віруючих людей, зокрема в Україні це 72.7% населення православних громадян, згідно результатів дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 25 – 28 червня 2021 року), для яких веганські пости особливо поширені;
  • людей з обмеженою можливістю організму засвоювати лактозу;
  •  людей з періодичними проблемами із травленням (вегетеріанська пісна їжа використовується, як полегшена та розвантажувальна для відновлення стабільного функціонування кишково-шлункового тракту), особливо слід врахувати фактор, коли загострення виникає саме у тих локаціях, де сухий пайок — це єдине джерело поживних речовин для військовослужбовця.

Також автор наводить аналогію із реалізацію такого проєкту в армії США: сухпай вегетеріанський американський військовий MRE (англ. «Meal, Ready-to-Eat», «Їжа, готова до вживання») з компонуванням вмісту Menu 11, 12, 13, 14 (Vegeterian).

“Дане різноманіття необхідне не для “об’їдання”, а для адекватного харчування, від якого залежить виконання військовими їх посадових обов’язків”, – йдеться в петиції.

Читайте також:
Міноборони презентувало новий сухпайок для військовослужбовців. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна