Патріарх РПЦ Кирил видав “мобілізаційну проповідь” і закликав не вважати українців ворогами

Патріарх Російської православної церкви Кирил, після оголошеної президентом Російської Федерації часткової мобілізації для війни в Україні, закликав не вважати українців ворогами.

Як передає “Новинарня“, про це він заявив у середу, 21 вересня.

“Ми знаємо, яка небезпека нависла над українським народом, який намагаються переформатувати, з частини святої єдиної Русі зробити державою, противною цій Русі, ворожою по відношенню до Росії”, – сказав керівник РПЦ.

Однак незважаючи на це, за словами Кирила (Гундяєва), “дуже важливо, щоб у наших серцях не виникало цього почуття, що там ворог”.

Він цинічно заявив, що “РПЦ – запорука миру на просторі “Русі”.

Патріарх Кирил вважає, що в Україні “виник небезпечний розкол, але і там зберігається віра православна і наші брати та сестри, єдині з нами продовжують молитися за зупинення міжусобної війни та за відновлення миру на просторах історичної Русі”.

“Отже, вони там нічого не чули, що УПЦ (МП) начебто не МП. Все ок, каже патріарх. Війни нема, є мєждуусобная брань, тобто громадянська війна, мовляв, молиться за возз’єднання народів св. Русі. За безкровне возз’єднання. Патріарх війни, залежності та блюзнірства. Ау, МП, вам проповідь ок?” – прокоментувала в соцмережі журналістка “Укрінформу” Ярослава Міщенко, яка спеціалізується на церковній тематиці.

Читайте також:
Штайнмаєр звинувачує керівництво РПЦ у злочинах проти України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна