СБУ вирахувала ще вісьмох колаборантів на Луганщині: хто такі

Служба безпеки України зібрала докази добровільної співпраці з ворогом з боку ще 8 «посадовців» на тимчасово окупованій території Луганщини.

Про це інформує пресцентр СБУ у вівторок, 20 вересня.

Так, псевдопосаду «в.о. голови адміністрації м. Лисичанська лнр» посів місцевий мешканець, який від початку російської агресії «з ідейних переконань» перейшов на бік ворога.

“За даними слідства, зловмисник з 2014 року воював проти ЗСУ у лавах так званої «народної міліції лнр», за що став фігурантом кримінальних проваджень і був оголошений у розшук. З тих пір переховувався від правосуддя на непідконтрольній Україні території”, – йдеться в повідомленні. 

З лютого він є активним учасником бойових дій у складі окупаційних військ. Допомагав ворогу захоплювати Сєвєродонецьк, Рубіжне, Попасну та Лисичанськ.
Посаду сприйняв як нагороду за відданість і зараз у новому статусі імітує «налагодження мирного життя» у місті.

Ще одна місцева чиновниця отримала «підвищення по службі»: змінила посаду рядового адміністратора у ЦНАПі Білокуракінської селищної ради на керівну. І наразі вона очолює так званий «загальний відділ адміністрації Білокуракинського району «лнр».

Четверо інших колаборантів «знайшли себе» на «прокурорських посадах». Усі вони вже встигли довести свою лояльність окупантам, працюючи в галузі «правосуддя» терористичних організацій «л/днр».

“Зокрема, незаконно створену «Попаснянську районну прокуратуру лнр» очолив мешканець Донецької області, який до того обіймав посаду «заступника прокурора Алчевська». За цим фактом українські правоохоронці вже оголосили його у розшук за участь у терористичній організації”, – розповідають в СБУ. 

Керувати організованою окупантами «прокуратурою Новопсковського району» приїхав 30-річний луганчанин, колишній «слідчий» «генпрокуратури лнр».

Виконувачем обов’язків прокурора Старобільського району лнр став 37-річний мешканець Луганська, який теж встиг попрацювати «начальником відділу» у так званій «генпрокуратурі лнр».

“Ще один колаборант з 2017 року обіймав псевдопосаду «старшого помічника прокурора Краснодонської міськрайпрокуратури». Зараз зловмисник працює на окупантів у статусі помічника прокурора у так званій «прокуратурі Станично-Луганського району лнр», – йдеться в пресрелізі. 

Усі ці люди, наголошують в СБ, працюють у незаконних «правоохоронних органах» окупаційної адміністрації рф, де впроваджують на тимчасово захоплених територіях Луганщини політику російських загарбників та здійснюють кримінальне переслідування українських патріотів.

Також СБУ викрила 45-річного мешканця Станиці Луганської, який працював «начальником оперативного відділу Станично-Луганського райвідділу мвс лнр», та 42-річного уродженця Рубіжного, який обіймає посаду «начальника відділу карного розшуку Троїцького райвідділу мвс лнр».

Перед початком широкомасштабного вторгнення рф обидва колаборанта звільнилися з органів внутрішніх справ України, але з приходом окупантів вирішили «повернутися в професію».
Наразі у статусі «очільників» окупаційної «поліції» вони допомагають ворогу вести репресії проти місцевого проукраїнського населення.

За матеріалами слідства усім фігурантам повідомлено про підозру за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте також:
Колаборанти почали тікати з двох районів окупованої Луганщини в Росію, – ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна