У листопаді РФ планувала провести референдум на Харківщині, – ЗМІ

У РФ планували провести на тимчасово захопленій Харківщині псевдореферендум щодо “приєднання до Росії” на початку листопада. Проте на початку вересня українські військові провели успішний контрнаступ.

Про це повідомляють журналісти проєкту “Донбас Реалії” із посиланням на документ, який отримали від джерел у розвідці.

Так, у Кремлі розробили “Стратегію проведення референдуму про входження Харківської області до складу Російської Федерації”.

Згідно з нею, «голосування» мало відбуватися упродовж тижня — з 1 до 7 листопада. «Явка» мала становити 70% (142 тисячі людей, відповідно до документа), а за приєднання до Росії мали б «проголосувати» 75% (або 100 тисяч людей).

Журналісти вказують, що документ розробили нещодавно, оскільки у ньому вказано лінію фронту станом на 24 серпня. Автори «стратегії» пропонували під час агітації наголошувати на економічних та соціальних вигодах у разі приєднання до Росії, а також підтримувати тезу про те, що приєднання всією Харківщини до РФ є «неминучим».

Головними слоганами агітації мали стати «Скажи Росії так» і «Росія тут назавжди». Пропагувати «референдум» мали й за допомогою православних свят.
Наприклад, 21 вересня на Харківщині хотіли провести хресний хід на підтримку «голосування». Крім того, у документі є так званий гімн «референдуму» зі словами «Скажи Росії так. Перед Богом ми один народ».

Однак організатори псевдореферендуму вбачали й ризики. Як кажуть журналісти, у документі вказано, що «голосуванню» можуть завадити відсутність кадрів для роботи у виборчих комісіях та українські настрої у мешканців.

Читайте також:
У Бердянську ліквідували подружжя колаборантів – “керувало” ЖКГ і підготовкою до “референдуму”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна