Російська пропаганда взялася прокачувати тему швидкого “референдуму” в “ДНР/ЛНР”

доповнено

Увечері 19 вересня російські пропагандистські медіа взялися активно “прокачувати” тему референдуму на окупованих територіях Луганської і Донецької областей про “вступ до складу РФ”.

Про заяви з цього приводу, починаючи з 17-ї години понеділка, активно повідомляє урядове “РИА Новости”. Телеграм-канал головного пропагандистського інформагентства РФ поширив одразу 12 (!) “новин” на тему референдуму від так званих “ЛНР” і “ДНР”.

Спочатку ішлося про те, що так звана “громадська палата ЛНР” звернулася до “глави республіки” з ініціативою “негайно провести референдум про визнання її суб’єктом Російської Федерації”; підписала відповідне звернення; висловила думку, “що входження до складу Росії убезпечить республіку, відкриє нові можливості на шляху повернення до мирного життя”; висловила впевненість, що “жителі республіки підтримають ініціативу” (це все окремі “новини”).

Потім з аналогічними зверненнями виступила так звана “громадська палата ДНР” у Донецьку.

Маріонетковий “глава ГП ДНР” теж заявив, що “очікує максимально швидкої відповіді від влади та глави республіки на звернення щодо проведення референдуму”.

Після з’явилася інформація про те, що ватажок “ДНР” Денис Пушилін обговорив із ватажком “ЛНР” Леонідом Пасічником звернення “громадських палат”, які цілком залежними від вищого колабораційного начальства, та “необхідність синхронізації подальших дій” для організації таких референдумів.

О пів на дев’яту вечора на московських каналах навіть з’явилося відео, як Пушилін картинно розмовляє на камеру із Пасічником телефоном.

При цьому “РИА Новости” подає також месидж від сепаратистів Луганська про те, що “референдум щодо входження до складу Росії – це “питання не одного дня”, і говорити про дату рано”, про що також заявив “голова громадської палати ЛНР”.

А голова “ГП ДНР” зазначив, що “голосування може бути багатоденним, враховуючи складності, що складаються, в т.ч. українськими обстрілами”.

Показово, що і херсонський колаборант Кирило Стремоусов цього вечора став “ньюзмейкером” для урядового російського інформагентства, заявивши, нібито “жителі області бажають якнайшвидше провести референдум, щоб отримати гарантії входження регіону до РФ”.

ДОПОВНЕНО. Уранці 20 вересня аналогічну до “ДНР/ЛНРівської” ініціативу з референдумом висунула і так звана “громадська палата Херсонської області”, сформована російськими окупантами.

Читайте також:
У листопаді РФ планувала провести референдум на Харківщині, – ЗМІ

У Бердянську ліквідували подружжя колаборантів – “керувало” ЖКГ і підготовкою до “референдуму”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна