У Куп’янську після деокупації звільнили 7 студентів зі Шрі-Ланки

На деокупованих територіях Харківської області українські сили звільнили сімох громадян Шрі-Ланки, яких російські війська утримували в підвалі. Ідеться про студентів Куп’янського медичного коледжу.

16 вересня президент Володимир Зеленський повідомив у відеозверненні: “Ще у березні їх захопили російські солдати, і згодом утримували цих людей у підвалі. Лише тепер, після звільнення Харківщини, ці люди були врятовані, їм надається належна медична допомога”.

На цю новину відреагували в міністерстві закордонних справ Шрі-Ланки. Там повідомили, що звернулися до уряду України з проханням надати додаткову інформацію з огляду на необхідність забезпечення добробуту своїх громадян. Міністерство повідомило, що спілкується з урядом України через посольство Шрі-Ланки в турецькій Анкарі (яке одночасно акредитовано в Україні), а також через посольство України в Нью-Делі, Індія.

Намагаючись пояснити утримання іноземців, так званий “голова” окупаційної “адміністрації” Харківської області заявив, нібито це українські військові “затримали сімох студентів зі Шрі-Ланки, відвезли їх у невідомому напрямку і можуть використовувати для створення фейків та провокацій”.

Нагадаємо, про повне звільнення Куп’янська стало відомо 16 вересня.

Читайте також:
СБУ показала катівню росіян у Куп’янську. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна