Окупанти згорнули підготовку до “референдуму” на Херсонщині

Російські окупанти на тлі контрнаступу ЗСУ не бачать можливості повернутись додому живими іншим шляхом, як здатись в полон. Крім того, питання “референдуму” на Херсонщині згорнуто.

Про це в середу, 14 вересня, повідомила керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає “Укрінформ”.

“Те, що на сході такий потужний прорив Збройних сил України – це надзвичайно підняло моральний дух наших підрозділів і змотивувало додатково (на півдні України, – “Н”). І абсолютно протилежна пропорційність морального духу ворога. Тому що вони дійсно не бачать перспектив своєї участі подальше в цій спецоперації, вони не бачать можливості для себе повернутися додому живими іншим шляхом, як тільки скласти зброю і здатись в полон”, – наголосила Гуменюк.

Відповідаючи на питання чи відмовились окупанти від ідеї проведення псевдореферендумів в Херсонській області, вона відзначила, що зараз робота окупантів та колаборантів в цьому питанні згорнута.

“«Кардіограма» їхнього пульсу і потуг до цього референдуму досить така, незрозуміла навіть – пацієнт живий чи мертвий. Тому що вони то повністю закривають цю тему, то відкривають її на догоду своєму керівництву кремлівському.

Ми наразі відстежуємо, що їх робота по цьому напрямку згорнута, складена в коробки і евакуюється на лівий берег”, – заявила Гуменюк.

Читайте також:
У Чаплинському районі росіяни виганяють мешканців із домівок і оселяються там самі, – ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна