Вже 9 країн більше не приймають документи на візу від туристів із РФ

Данія, Бельгія та Нідерланди припинили приймати документи на оформлення візи від туристів із Російської Федерації.

Раніше таке рішення ухвалили Латвія, Литва, Естонія, Польща, Чехія, Словаччина.

Про це інформує сайт Асоціації туроператорів Росії в вівторок, 13 вересня.

“Як зазначають туроператори, до списку лояльних країн ЄС, які дотепер оформляли і продовжують приймати документи на візи під туристичні поїздки, належать Італія, Іспанія, Греція, Франція, Угорщина, Кіпр (національна віза, не Шенген). Більше не приймають документи від туристів Латвія, Литва, Естонія, Польща, Чехія, Словаччина, Данія, Бельгія та Нідерланди”, – йдеться у повідомленні.

Водночас наголошується, що після повної зупинки 12 вересня дії угоди ЄС про спрощення візового режиму з Росією терміни на оформлення віз та черги значно збільшаться.

“Тому мінімальний термін для планування поїздки до Європи та отримання візи становитиме не менше 1,5-2 місяців. Але краще потурбуватися про отримання візи й ще раніше – за 3-4 місяці до початку подорожі”, – зазначають туроператори РФ.

Росіяни активно відреагували на це. Зокрема, у коментарях на телеграм-каналі “RT на русском” користувачі показово висловлюють байдужість, а де які закликають атакувати ракетами ці дев’ять європейських країн.

Скріншот із “RT на русском”

Читайте також:
Польща обмежила до мінімуму видачу віз росіянам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна