Польща обмежила до мінімуму видачу віз росіянам

Польща – одна з країн ЄС, яка однозначно висловлюється за заборону в’їзду росіян на територію Євросоюзу – вже зараз обмежила видачу віз громадянам РФ.

Про це в п’ятницю, 2 вересня, заявив прем’єр РП Матеуш Моравецький, передає “Польське радіо”.

Він наголосив, що Польща є серед тих країн, які підтримують заборону на в’їзд росіянам на територію ЄС.

Він запевнив, що Польща вже зараз “дуже ретельно аналізує всі візові заявки росіян”. За його словами, вже сьогодні “немає надмірних приїздів з боку Росії (до Польщі, – “Н”), їх просто обмежено до мінімуму”.

“Ми перебуваємо у періоді війни, це – надзвичайна ситуація, за нашим східним кордоном триває війна і тому російський агресор має відчувати наслідки”, – наголосив Моравецький.

Він зауважив, що і надалі потрібно видавати гуманітарні візи росіянам, які, очевидно, виступають проти режиму Путіна.

“Але я не можу cобі уявити ситуацію, що в Україні йде війна, чиняться жорстокі злочини російської армії – адже все це робиться зі згоди, відома, дозволу і навіть підбурювання з боку кремля. А тим часом, громадяни Росії можуть в’їжджати до ЄС, як ні в чому не бувало”, – наголосив глава польського уряду.

Він зауважив, що усі помітили, як на грецьких пляжах нещодавно відпочивала дружина речника Кремля Дмитра Пєскова – Тетяна Навка.

“Таких прикладів багато. Це щось глибоко неправильне, тому Польща намагається вказувати нашим європейським партнерам, що ця ситуація є недоречною”, – наголосив Моравецький.

Він додав, що Євросоюз має бути повністю солідарним з Україною.

Читайте також:
Відбувся важливий перелам, – Кулеба про візові обмеження ЄС для росіян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна