На Харківщині електропостачання відновили на 80%

У Харківській області на 80% відновили електропостачання, яке зникло після ворожих ракетних ударів по критичній цивільній інфраструктурі.

Про це в понеділок, 12 вересня, повідомив заступник голови офісу президента Кирило Тимошенко.

“Електропостачання та водопостачання міста та області відновлено на 80%. Продовжуємо працювати”, – написав він.

Напередодні радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що “прямі умисні удари по критичній цивільній інфраструктурі, зокрема по найбільшій Харківській ТЕЦ-5, – це безумовний прояв тероризму Росії та її бажання масово залишити мирних громадян без світла й тепла”.

ДСНС звітує, що близько 20:00 неділі росіяни вдарили двома ракетами по “об’єкту критичної інфраструктури у Холодногірському районі Харкова, що відіграє важливу роль  у забезпеченні електропостачання в регіоні”, а також по подібному об’єкту в Чугуївському районі області на території Слобожанської громади.

У Холодногірському районі Харкова виникла пожежа в обладнанні об’єкту та в адміністративній будівлі, котра до того ж зазнала сильних руйнацій. Загинуло двох працівників.

На час прибуття рятувальників площа пожежі складала понад 1000 кв. м. У роботах з ліквідації наслідків удару брали участь 12 оперативних підрозділів ДСНС на автоцистернах, фахівці військово-цивільної адміністрації, комунальні та аварійні служби. На гасіння вогню вогнеборці подали дев’ять водяних та два пінних стволи.

Площа пожежі на території Слобожанської громади склала 70 кв. м. Дві людини зазнали поранень. Ліквідація вогню відбулась о 22:15.

Близько опівночі Харків зазнав повторного ракетного удару з боку РФ. Одна з ракет влучила у триповерховий житловий будинок у Новобаварському районі, який зазнав руйнувань. Загинув 1 чоловік, ще 2 людей зазнали поранень. Пожежі не було.

Читайте також:
СБУ показала арсенали зброї, яку ворог тікаючи покинув на Харківщині. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.