На Харківщині серед полонених захопили колаборанта, який очолював окупаційну поліцію Балаклії

Українські силовики затримали колаборанта, який очолював так звану “поліцію” в окупаційній адміністрації міста Балаклія на Харківщині.

Про це надвечір у суботу, 10 вересня, повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

Зазначається, що ДБР на деокупованих територіях відпрацьовує інформацію щодо можливої співпраці місцевих правоохоронців з російськими загарбниками. Відтак працівникам ДБР, спільно із військовою контррозвідкою СБУ, за сприяння ГУНП у Харківській області, вдалося оперативно встановити зрадника, який очолив так званий “поліцейський відділок” окупаційної влади у Балаклії.

Раніше зрадник був одним із керівників Балаклійської поліції, а коли прийшли окупанти – добровільно зголосився з ними співпрацювати. За це він отримав посаду начальника окупаційного відділку”, – розповіли в ДБР.

Після того, як Збройні сили України вибили з Балаклії загарбників, зрадник вирішив втекти до так званої “ЛНР”. Однак його затримали в Куп’янську – наступному великому місті Харківщини, яке звільнили сили оборони України.

Як поінформував журналіст Юрій Бутусов, затриманий колаборант – Олег Калайда, уродженець Балаклії.

Фото: ФБ Юрій Бутусов

Його захопив у полон батальйон “Донбас” 15-го полку Нацгвардії України. Разом із Калайдою були схоплені два кадрові російські військові та четверо “мобілізованих” з ОРДЛО.

“Усі, хто співпрацював з російськими окупантами, миттєво фільтруються та затримуються. Ніякої евакуації зрадників Росія не проводила, про втечу своїх військ російські генерали навіть багатьох своїх солдатів не попереджали”, – зазначив журналіст.

Нині вирішується питання щодо повідомлення Калайді про підозру, а також обрання міри запобіжного заходу. Процесуальне керівництво здійснює Харківська обласна прокуратура, зазначили в ДБР.

Читайте також:
Росіяни при втечі з Харківщини “забули” там вчителів, яких привезли з РФ промивати мізки українським дітям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна