ЗСУ припинили існування 237-го гвардійського десантно-штурмового полку РФ, – розвідка

Внаслідок дій Збройних сил України 237-й гвардійський десантно-штурмовий полк РФ припинив своє існування. Особовий склад ворожого формування або загинув, або важкопоранений.

Про це в п’ятницю, 9 вересня, інформує пресслужба Головного управління розвідки МОУ.

Водночас у пропагандистських російських ЗМІ поширюється інформація про те, що контрнаступ ЗС України це фейкова “піар-акція”.

“Кремлівська пропаганда намагається переконати своїх громадян, що всі повідомлення про контрнаступ – “показовий виступ” для Європи та цивілізованого світу. А все надане західне озброєння та військова техніка продані невідомим покупцям”, – йдеться в повідомленні.

Унаслідок контрнаступу Сил оборони України на кількох напрямках, зокрема на Харківщині та Херсонщині, окупаційні війська шукають способи безпечного виходу з району проведення бойових дій та можливих оточень.

“Загарбники з 202-го окремого мотострілецького полку, що перебувають у Харківській області, відійшли з позицій та перемістились у найближчу лісосмугу. Підрозділ залишився без командирів та зв’язку. Зараз телефонують рідним з проханнями зв’язатися з командуванням та з’ясувати, куди їм рухатися далі. Деякі з них просять дружин звертатися на гарячі лінії міністерства оборони Росії та Червоного Хреста з вимогою вивести їх із території України”, – додали в ГУР.

Читайте також:
У ліквідованого псковського десантника виявили награбовані коштовності й валюту

В українській розвідці зазначають, що окупанти намагалися чинити спротив наступу на Харківському напрямку, обстрілюючи позиції ЗС України з танків та важкої вогнеметної системи “Сонцепьок”. Втім зазнали серйозних втрат, залишили позиції та малими групами відійшли назад.

“Скаржаться на потужний наступ ЗС України, відсутність боєкомплекту та техніки. Через відсутню логістику відступають дезорганізовано. Для відходу з бойових позицій використовують відібрані у місцевого населення велосипеди та моторолери. Багато військових іде пішки”, – повідомляє пресслужба ГУР МОУ.

На Дніпропетровському напрямку ворог намагається утримати позиції та підкріплює їх “новобранцями” віком 55-60 років. У Херсонській області, “свіже” поповнення з території РФ категорично відмовляється брати участь у наступальних бойових діях.

Читайте також:
В Україні ліквідований командир танкового батальйону ЗС РФ Василь Лушніков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна