Рада ЄС схвалила виділення Україні €5 млрд макрофінансової допомоги

Рада Європейського Союзу схвалила пропозицію Єврокомісії виділити Україні другий транш макроекономічної допомоги у розмірі 5 мільярдів євро.

Про це в п’ятницю, 9 вересня, інформує пресслужба Міністерства фінансів Чехії.

Перший транш макрофіну у розмірі 1 мільярда євро Україна отримала у липні. Всього програма макроекономічної підтримки нашої держави становить 9 млрд євро.

“Після липневої домовленості про надання 1 млрд євро міністри фінансів ЄС у Празі домовилися прискорити наступну частину макрофінансової допомоги Україні у розмірі 5 млрд євро”, – йдеться у повідомленні.

Міністр фінансів Збинек Станюра зазначив, що новий кредит у розмірі 5 млрд євро піде на “повсякденну діяльність держави та забезпечить роботу критичної інфраструктури в країні: офісів, шкіл чи лікарень”.

На наступних засіданнях Ради ЄС з економічних питань міністр наполягатиме на швидкому узгодженні з позиції головуючої країни надання трьох мільярдів євро. Цю суму поділять на кредити та гранти.

Читайте також:
США поставили Україні свої найточніші артилерійські снаряди Excalibur, – Bloomberg

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна