“Нафтогаз” розпочинає новий арбітраж проти “Газпрому”

“Нафтогаз України” подав прохання про арбітраж до Міжнародного арбітражного суду при Міжнародній торгово-промисловій палаті в Парижі щодо дій “Газпрому”.

Компанія вимагає від “Газпрому” кошти за надану послугу з організації транспортування природного газу територією України, які не були ним сплачені вчасно та в повному обсязі.

Про це в п’ятницю, 9 вересня, повідомляє пресслужба “Нафтогазу”.

Місце проведення арбітражу – швейцарський Цюрих.

“Ми змусимо “Газпром” заплатити. Нафтогаз також оцінює можливість заявлення додаткових вимог. Ми використаємо наш досвід перемог над Газпромом в арбітражі”, – заявив голова правління “Нафтогазу” Юрій Вітренко.

Сума позову не розголошується.

“Оскільки транзитний контракт 2019 був підписаний на умовах “качай або плати”, а росіяни, починаючи з травня, качають і платять менше, ніж передбачає угода, ми вимагаємо від “Газпрому” розрахуватися в повному обсязі. Як це визначає контракт.

Ми використаємо наш досвід перемог над росіянами в арбітражі і змусимо їх заплатити і цього разу. При чому це лише початок, “Нафтогаз” оцінює можливість заявлення додаткових умов”, – написав Вітренко у фейсбуці.

Читайте також:
“Нафтогаз” заявив про дефолт за єврооблігаціями

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна