Боснія погодилася прорвати футбольну ізоляцію Росії в Європі

доповнено

В умовах усунення від участі в офіційних турнірах на рівні клубів та збірних російська футбольна асоціація домовилася про проведення товариських матчів – зокрема і з однією європейською збірною. Це Боснія.

Про це стало відомо в п’ятницю, 9 вересня.

“Нещодавно на Росії оголосили, що їхня збірна восени зіграє три спаринги. Першим візаві стане Киргизстан, другим – Іран, а щодо третього велися перемовини, а згоди досягнули сьогодні. Пресслужба Федерації футболу Боснії і Герцеговини повідомила, що її збірна прийняла пропозицію Росії провести товариський матч. Він запланований на 19 листопада, боснійці навіть погодились їхати до терористів у Санкт-Петербург”, – передає “Футбол 24”.

Зазначається, що російська федерація надсилала запит з цього приводу в УЄФА. Але Союз європейських асоціацій відповів, що товариські поєдинки не відбуваються під його егідою і не входять у сферу його відповідальності, тому обмеження на спаринги не поширюються.

Боснійське видання N1 додає, що деякі провідні футболісти національної збірної ухвалили рішення не їхати на товариський поєдинок з росіянами. Своє небажання брати участь у спарингу вони підтвердили в розмові з представниками команди, які телефонували вже багатьом гравцям.

Проте сама Федерація футболу Боснії і Герцеговини не робить проблеми з того, щоб грати з Росією. Фуад Чолпа, один з її представників, пробив дно своєю заявою, натякаючи, що їм добре заплатили:” Я проголосував за спорт, футболістів не повинні звинувачувати в російській агресії проти України. І умови для нашої федерації досить сприятливі“, – сказав чоловік у розмові з SportSport.

Варто зауважити, що в керівному футбольному органі БіГ під час ухвалення ганебного рішення провести матч із Росією “за” проголосували 5 із 6 членів комітету.

Як відомо, після повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну ФІФА та УЄФА усунули всі російські футбольні команди з офіційних змагань із сезоном 2022/23 включно.

Читайте також:
УЄФА запровадила масштабні санкції проти футболу РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна