Молода кримчанка на в’їзді в Україну знищила свій російський паспорт. ВІДЕО

В одному з пунктів пропуску в’їзд в Україну молода жителька Криму порвала свій російський паспорт.

Про це 8 вересня повідомляє Державна прикордонна служба України.

“Процес дерусифікації Криму розпочався і триватиме надалі. На кордоні України юна кримчанка вирішила демонстративно відмовитися від нав’язаного їй російського громадянства. В одному з пунктів пропуску дівчина добровільно перетворила документ з двоголовим стерв’ятником на кроваво-червоній обкладинці у звичайну рвань”, – ідеться в повідомленні ДПСУ.

Юнка чудовою українською мовою розповіла, що їй було лише 10 років, коли загарбники прийшли на півострів. Пропаганда та кремлівські посіпаки протягом восьми років марно переконували дівчину, що вона росіянка.

В’їхавши на територію, підконтрольну українській владі, дівчина заявила, що є українкою і хоче мати громадянство своєї країни, а не нав’язане росіянами, та прилюдно порізала й порвала паспорт РФ.

“Нагадуємо, території України окуповані ворогом тимчасово. Найближчим часом наші воїни відвоюють цю землю у ворога. Сподіваємося та докладаємо зусиль, щоб і в Криму незабаром видавали паспорти з тризубом, а не російські, які весь світ вважає токсичними, що просякли кров’ю десятків тисяч наших захисників і мирних громадян”, – наголосили в ДПСУ.

Читайте також:
Залужний і Забродський – про війну в 2023 році: умови звільнення Криму та ракетні “привіти” російській глибинці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна