ЗСУ просунулися на десятки км та звільнили більше 20 населених пунктів на Харківському напрямку, – офіційно

Збройні сили України просунулися на десятки км та звільнили понад 20 населених пунктів на Харківському напрямку.

Про це в четвер, 8 вересня, заявив на брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

“В рамках проведення оборонної операції на Харківському напрямку з метою відновлення втрачених територій з початку тижня ЗСУ у взаємодії з підрозділами Національної гвардії, іншими силовими структурами, ведуть активні дії на визначених напрямках.

На даний час військові вклинилися в оборону противника на глибину до 50 км. Тривають фільтраційні дії в низці населених пунктів. В ході ведення активних дій на Харківському напрямку звільнено понад 20 населених пунктів”, – сказав  бригадний генерал Громов.

За його словами, триває наступ також на Півдні. Наші підрозділи на окремих напрямках просунулись вглиб оборони противника від 2 до декількох десятків кілометрів. Загальна площа території, повернутої під контроль України, на Харківському на Південнобузькому напрямках складає понад 700 квадратних кілометрів.

Громов також розповів, що на Краматорському напрямку підрозділи Збройних сил України також покращили своє тактичне положення і просунулися в глибину до 2 км.

“В ході ведення наступальних дій на Слов’янському напрямку підрозділи 103 окремої бригади територіальної оборони разом з підрозділом 15 полку Нацгвардії просунулися в глибину до 3 км та звільнили населений пункт Озерне”, – розповів Громов.

Російська карта бойових дій на напрямку Балаклія-Шевченкове

Як відомо, цього тижня ЗСУ мають значні успіхи на напрямку міста Балаклія Харківської області, зокрема відомо, що чимало сіл навколо Балаклії звільненні, північні околиці міста – вже під нашим контролем, складаються передумови для оточення російського угруповання та звільнення інших територій.
Своє скрутне становище визнають росіяни, які передбачають, що наступ ЗСУ буде розвиватися в напрямку Ізюма.

За висновками деяких експертів, глибина прориву ЗСУ може означати, що російська армія в Ізюмі потрапила в оперативне оточення.

Показово, що міністерство оборони Росії вже три дні не публікує своєї інформації щодо подій у Харківській області.

Читайте також:
Від “чмонь” до підполковника РФ: українські військові захопили багато полонених. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна