Трасс оголосила міністрів свого уряду: Воллес залишився на чолі міноборони

Новопризначена прем’єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс оголосила прізвища міністрів свого уряду, зокрема очільників ключових міністерств – фінансів, закордонних і внутрішніх справ.

Про це повідомляє BBC.

Новим міністром фінансів став Квасі Квартенг, який у попередньому уряді Бориса Джонсона очолював міністерство з питань бізнесу. Квартенга називають близьким другом і союзником Трасс та прихильником розвитку енергетичного потенціалу Британії.

На посаду міністра закордонних справ, яку досі обіймала сама Трасс, був призначений Джеймс Клеверлі – в уряді Джонсона він очолював міністерство освіти. Раніше Клеверлі вже працював у зовнішньополітичному відомстві, де відповідав за політику щодо Близького Сходу та Північної Африки. Він закінчив Сандгертську військову академію та деякий час служив в армії.

Міністерство внутрішніх справ очолила Суелла Браверман, колишня конкурентка Трасс у боротьбі за посаду лідера Консервативної партії. В уряді Джонсона вона була генеральною прокуроркою.

Очільницею міністерства охорони здоров’я та віце-прем’єркою стала інша соратниця Трасс – Тереза Коффі.

Бен Воллес, як і очікувалося, зберіг посаду міністра оборони.

Брендон Льюїс, який працював міністром з питань Північної Ірландії в уряді Джонсона, став міністром юстиції.

А Пенні Мордонт – ще одна конкурентка Трасс за посаду лідера консерваторів – буде лідером Палати громад, відповідальним за втілення законодавчої програми уряду.

Читайте також:
Ліз Трасс офіційно очолила уряд Британії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна