Байден заявив, що РФ не слід називати спонсором тероризму

Президент США Джо Байден заявив, що Російську Федерацію не слід називати державою-спонсором тероризму.

Про це в вівторок, 6 вересня, інформує Reuters.

Агентство зазначає, що на цьому наполягає Україна, водночас Москва попереджала, що цей ярлик розірве американсько-російські відносини.

Відповідаючи на запитання, чи слід називати Росію державою-спонсором тероризму, Байден 5 вересня відповів журналістам у Білому домі: “Ні”.

Контекст

Оголошення Російської Федерації державою-спонсором тероризму змусить уряд США обмежувати іноземну допомогу, скоротити експорт та продаж оборонних товарів, встановлювати контроль над експортом товарів подвійного призначення та багато іншого.

Це також “має на увазі інші закони про санкції, які карають осіб і країни, які беруть участь у певній торгівлі з державами-спонсорами”, що означає, що США, можливо, доведеться розширити свої санкції набагато більше, ніж на певні російські сектори економіки. Поточні чотири держави, визначені США спонсорами тероризму, – Куба, Північна Корея, Іран і Сирія – торгують зі світом набагато менше, ніж РФ.

Американська влада не наважувалася вносити СРСР до цього списку навіть у часи Холодної війни.

Читайте також:
США не бачать, щоб Путін мав намір припинити війну проти України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна