В окупованому Донецьку на війну “мобілізовують” навіть із лікарень, – ГШ

Росіяни продовжують примусову мобілізацію на окупованих територіях України, забираючи чоловіків на війну навіть із медзакладів.

Про вранці в понеділок, 5 вересня, інформує пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

“У Донецьку російські загарбники знайшли “нове джерело” поповнення втрат у живій силі. Так, нещодавно, до місцевих лікарень міста почали прибувати представники російської окупаційної армії та силоміць “виписувати” хворих.

Під таку виписку потрапляють чоловіки призовного віку з різними захворюваннями або травмами, зокрема і поранені під час бойових дій, які проходять лікування”, – йдеться і повідомленні.

Водночас “військовослужбовці” 2-го армійського корпусу відзначають дискримінацію їхнього статусу, порівнюючи з російськими військовими.

За даними Генштабу ЗСУ, особовий склад підрозділів цього АК не отримує певних задекларованих надбавок, на відміну від російських військових в інших військових частинах.

Крім того, відсутнє якісне медичне забезпечення.

“Все це суттєво впливає на погіршення морально-психологічного стану особового складу”, – зазначають у Генштабі.

Читайте також:
У Донецьку розкидали протипіхотні міни, бойовики повідомляють про підриви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна