Зеленський написав статтю на прощання з Джонсонюком. Та готовий до тісних стосунків з прем’єром-жінкою

Президент Володимир Зеленський розраховує, що новий глава уряду Сполученого Королівства збереже спадок Бориса Джонсона у боротьбі з “російським варварством”.

Про це Зеленський написав у матеріалі для The Mail on Sunday 4 вересня.

Текст називається “Володимир Зеленський: Коли точилися бої, прем’єр-міністр приїжджав до Києва з посланнями надії. Ми навіть назвали його українським – Борис Джонсонюк”.

“За кілька днів у Великій Британії буде новий прем’єр-міністр. Як президент України, я буду щасливий встановити тісні стосунки, як нещодавно сказав Борис Джонсон, із “будь-яким британським прем’єр-міністром, чоловіком чи жінкою”. Я щиро сподіваюся, що спадок Бориса у цій боротьбі з російським варварством буде збережено”, – зазначив Зеленський.

Він похвалив Джонсона за швидку і рішучу підтримку України у війні з РФ.

“При кожній нашій зустрічі та розмові Борис мав одне дуже добре запитання: “Що ще? Що тобі ще треба?” Це стало нашим девізом, гарантуючи ефективний прогрес. Повірте, не так багато політиків готові це зробити”, – написав Зеленський.

“Я з гордістю хочу ще раз сказати, що в цей важкий час Велика Британія стояла з нами пліч-о-пліч, як найдорожчий друг і найближчий союзник. Як президент я усвідомлюю, що політика і дії уряду втілюють волю суспільства”, – зазначив президент України.

Борис Джонсон відреагував на публікацію Зеленського у своєму Twitter подякою за добрі слова.

“Підтримка Великою Британією України та її народу є непохитною, і ми продовжуватимемо підтримувати вас проти війни Путіна. Дякую тобі за дружбу, Володимире, ти герой, тебе всі люблять”, – зазначив Джонсон.

Як відомо, члени Консервативної партії в п’ятницю ввечері завершили голосування за нового лідера Великої Британії. Очікується, що ім’я нового прем’єра стане відоме в понеділок, 5 вересня.
За даними останніх опитувань, міністр закордонних справ Ліз Трасс виграє боротьбу за посаду лідера Консервативної партії та прем’єр-міністра в колишнього міністра фінансів Ріші Сунака.

Читайте також:
Джонсон у Києві побачив знищену російську техніку й повідомив про новий пакет допомоги Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна