Рашисти вийшли на демонстрацію в Кельні

Близько двох тисяч демонстрантів, переважно російськомовних, вийшли на мітинг у німецькому Кельні, вимагаючи від уряду Німеччини припинити підтримку України та скасувати санкції проти РФ.

Про це в неділю, 4 вересня, повідомило агентство Reuters, про що пише “Європейська правда“.

Мітинг був організований російськомовними групами діаспори в місті. Протестувальники тримали російські прапори або транспаранти з перекресленими літерами “НАТО”. Організатори збирали пожертви для підтримки “сепаратистських сил” на Донбасі.

Організаторка проросійського заходу Олена Колбаснікова повторила твердження президента Путіна про те, що повномасштабне вторгнення військ Росії “захищає російськомовних людей” на сході України.

На кадрах з місця подій видно, що поліція затримала щонайменше одного протестувальника.

Напротивагу проросійському мітингу вийшли кілька десятків контрпротестувальників, які також зібралися в тіні величезного готичного собору Кельна. Вони висловлювали підтримку Україні.

У Німеччині проживає близько 3 мільйонів людей російського етнічного походження, багато з них сильно піддаються впливу кремлівської пропаганди.

Нагадаємо, напередодні у Празі 70 тисяч людей вийшли на демонстрацію із проросійськими гаслами.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна