З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні загинуло понад 7 тис. цивільних

За офіційними даними Міністерства внутрішніх справ, від початку повномасштабного вторгнення РФ внаслідок дій російських військ в Україні загинуло понад 7 тисяч мирних жителів та щонайменше 5,5 тисяч отримали поранення

Про це в ефірі телемарафону повідомив перший заступник міністра Євгеній Єнін, інформує пресслужба МВС.

“Від початку війни ми зафіксували понад 22 тисячі обстріляв. Такими обстрілами уражено більше 24 тисяч цивільних об’єктів. У 90% випадків ці обстріли влучають саме по цивільних цілях“, – наголосив Єнін.

“Кількість мирних жителів, що загинули під час цієї (повномасштабної – “Н“) війни, перебільшує 7 тисяч осіб. І ще 5 з половиною тисяч мирних жителів травмовано”, – додав заступник очільника МВС.

Ймовірно, йдеться лише про ті випадки, які можна точно встановити й підтвердити (що неможливо зробити, наприклад, у розбитих ворогом і потім окупованих містах, як Маріуполь чи Сєвєродонецьк).

Єнін також повідомив, що поліція почала 1255 кримінальних проваджень за фактами співпраці українців із державою-агресором. У цих провадженнях повідомлено по підозру понад 200 особам, понад 100 проваджень скеровано до суду.

Крім того, за його словами, в Україні за попередній тиждень розмінували близько 400 гектарів. Потенційно небезпечними лишаються 186 тисяч квадратних кілометрів.

Читайте також:
Число загиблих унаслідок агресії РФ українських дітей зросло до 344

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна