“Схід-2022” в РФ: командно-штабні навчання чи прихована мобілізація?

У кінці липня міністерство оборони Росії оголосило про проведення військових навчань “Схід-2022” із військами східного військового округу. Попередньо було заявлено, що навчання пройдуть із 30 серпня по 5 вересня. Надалі відомо, що підготовка до навчань іде “не за планом”, тому проведення трохи змістили – на 1-7 вересня.

Повідомляється, що задіяно майже 50 тисяч військових, які мають відпрацьовувати застосування угруповань військ при забезпеченні військової безпеки у Східному регіоні.

Окрім сухопутних, до цих навчань мало бути залучено частину сил із повітряно-десантних військ, дальньої авіації та військово-транспортної авіації.

За анонсами, в навчаннях “Схід-2022” беруть участь білоруські військовослужбовці, а також Китай, Індія, Монголія, Таджикистан. Всіма керує начальник генштабу армії РФ генерал армії Валерій Герасимов.

Зазвичай МО РФ до подібних навчань залучає і резервістів. А російській армії резервісти конче потрібні для поповнення військ в Україні.

При цьому у військовому відомстві країни-агресора переконують, що не проводять мобілізацію для “операції” в Україні. Начебто залучається лише частина ЗС росії, чисельність яких достатня для загарбницької війни.

Читайте також:
МО РФ назвало ім’я командувача військ “Схід”, яке бере участь у вторгненні в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна