Зерновоз із Чорноморська сідав на мілину в Босфорі

Вантажне судно Lady Zehma, що перевозить 3 тисячі тонн кукурудзи з України, сіло на мілину, заблокувавши судноплавство в протоці Босфор, однак інцидент уже вичерпано.

Про це пізно ввечері 1 вересня повідомляла інформагенція Reuters із посиланням на місцеву владу та Стамбульський спільний координаційний центр (JCC), який контролює виконання “зернової угоди”.

Судно під прапором Панами кинуло якір у бухті Бебек близько 21:00. Зазначається, що в Lady Zehma відмовило кермо.

У зв’язку з несправністю на місце події було негайно відправлено команди головного управління берегової безпеки, рятувальних буксирів та катерів та команди берегової охорони.

В результаті інциденту ніхто не постраждав.

Станом на 9:00 2 вересня сервіс MarineTraffic показує, що судно вже вийшло з Босфору і перебуває неподалік від Стамбула на вході в Мармурове море.

Раніше цього тижня JCC повідомила, що Lady Zehma отримала дозвіл відправитися з Чорноморська до Равенни, Італія, з 3 тисячами тонн кукурудзи.

Читайте також:
“Зерновим коридором” експортовано перший мільйон тонн української агропродукції

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна