На війні з РФ загинув легендарний спецпризначенець Тенгрі

Тенгрі

Під час виконання бойового завдання на війні з російськими загарбниками загинув спецпризначенець, снайпер-розвідник і Народний герой України з позивним “Тенгрі“, справжнє ім’я якого не розсекречують навіть після смерті.

Про загибель воїна повідомляють у соцмережах його побратими та волонтери.

“Дякуємо тобі, друже, за всі 8 років спільної боротьби та невимовний вклад в перемогу нашої країни. З певністю знаємо, що твоя боротьба буде оцінена на Небесах. Твої учні дадуть гідну відплату нашим ворогам. Герої не вмирають – вмирають вороги!” – зазначається в дописі на сторінці батальйону “Січ”.

“Людина-Легенда російсько-української війни з 2014 року. Спецпризначенець, снайпер-розвідник із найбільшою кількістю вдало виконаних суперскладних та надзвичайно ризикованих завдань. Про подвиги Великого Воїна ходять легенди по фронту як про взірець сміливості, мужності та іноді перевершення людських можливостей. Професіонал, віртуоз своєї справи, він допомагав всім й навчав молодих воїнів, передаючи свої знання та досвід.

Тенгрі на фронті знали всі підрозділи та особисто керівники спецоперацій, які часто радилися з ним. Найкращі воїни фронту пишалися дружбою з цим Велетнем. Людина-Скала, небагатослівний та частіше мовчазний, кожне його слово було “на вагу золота”.

Надійний друг, дуже скромний як для Героя війни з надмірним почуттям справедливості. Він дуже рідко дозволяв собі відпочинок. Колись він сказав: “Кожен день моєї відсутності на фронті може вартувати життя нашим хлопцям. Як я можу їх покинути?” – пише волонтерка Наталія Воронкова.

Вона розповіла, що Тенгрі загинув під час виконання бойового завдання, отримавши поранення, несумісні з життям.

“Тенгрі гідний звання Героя України! Маємо надію, що керівництво нашої країни відзначить його (посмертно) заслуженою ним найвищою державною нагородою України”, – додала Воронкова.

“Один з найпрекрасніших людей, яких я знаю, – розповідає про Тенгрі журналістка Наталія Нагорна. – Ми познайомилися в листопаді 2014-го під Докучаєвськом. От він на фото, із замальованим обличчям, у той самий день.

Фото: ФБ Natasya Nagorna

Діти моїх друзів напекли пряників і попросили передати нашим захисникам. Один із пряників дістався Тенгрі.

Я розповідаю цю історію, бо Тенгрі завжди його згадував. Той пряник. Тому що ці “неважливі речі” мають найбільший сенс.

Коли я бачила його, то завжди радісно кричала “Теееееенгріііі”! Бо всі люблять Тенгрі.

Він із тих людей, про яких мало хто знав. Тільки ті, кому треба було знати. Бо він дуже талановито робив хорошу роботу на користь України. Без права на славу.

Він обіцяв якось приїхати до нас в гості в Київ. Ми насправді ж і бачилися лише декілька разів у житті. Але я маю за честь знати Самого Тенгрі.

Я сподіваюся на те, що він отримає звання Героя України. Яке мав би отримати за життя. Але я дуже сподіваюсь, що отримає його хоча б тепер”.

Прощання з бійцем відбудеться у Києві о 12:00 у суботу, 3 вересня, в Михайлівському соборі. О 14:00 – на Байковому кладовищі (Крематорій).

Читайте також:
Рятуючи побратимів, під Зайцевим загинув колишній командир батальйону “Миротворець” Андрій Бахтов “Тихий”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна