Херсонський напрямок: ЗСУ знищили сотню рашистів, п’ять складів і переправу, росіяни б’ють по Миколаївщині

Пресслужба ОК “Південь” заявляє, що на Південному напрямку “продовжується знищення ворожих запасів та резервів, ураження пунктів управління та вогневий контроль транспортних шляхів”.

Про це йдеться у нічному зведенні ОК 2 вересня.

“Нашою авіацією нанесено 18 ударів по командних і опорних пунктах, по складах з боєприпасами і пально-мастильними матеріалами та по логістично-транспортних потужностях.
Ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано низку вогневих завдань по 9 пунктах управління, 2 поромних переправах, 2 пунктах управління безпілотниками, по засобах протиповітряної оборони та по скупченню ворога.
Триває вогневий контроль над Антонівським, Каховським та Дар’ївським мостами.

Встановлено, що за підсумками бойового дня ворожі сили зменшились на 102 рашисти, 6 танків, гаубицю «Мста-Б», реактивну систему залпового вогню «Град», мобільний 120-мм міномет, 8 одиниць авто-бронетехніки.
Знищено 5 складів боєприпасів у Баштанському, Бериславському та Херсонському районах. Уражено пункт управління безпілотниками в районі Правдиного та поромна переправа біля Козацького”, – сказано у зведенні “Півдня”.

Натомість у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ згадуються лише дії ворога: мовляв, на Південнобузькому напрямку російські війська зосереджуються на обороні зайнятих раніше рубежів та позицій та вчиняють обстріли.

“[Противник] здійснював обстріли позицій наших військ та цивільної інфраструктури з танків, ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Степова Долина, Олександрівка, Посад-Покровське, Прибузьке, Новомиколаївка, Любомирівка, Новогригорівка, Киселівка, Первомайське, Кобзарці, Партизанське, Червона Долина, Широке, Березнегувате, Велике Артакове, Андріївка, Новоселівка, Шевченкове, Ольгине, Миролюбівка, Любимівка та Петрівка.

Завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Лозове, Сухий Ставок, Велике Артакове, Хрещенівка.
Був зупинений Силами оборони під час ведення наступальних дій у напрямку населеного пункту Потьомкине”, – сказано у зведенні ГШ.

Генштаб заднім числом лише сповіщає, що в селищі Таврійськ Херсонської області 30 серпня за результатами вогневого ураження Збройними силами України місця дислокації противника на фондах колишнього АТП “втрати ворога склали більше 20 одиниць озброєння та військової техніки, втрати живої сили – уточнюються”.

Миколаївська ОВА також інформує, що 1 вересня, о 13:10 та 13:50, обстрілів зазнав Миколаїв – “снаряди лягли за межами міста”.

Також ворог здійснив бомбардування фугасними п’ятсоткілограмовими авіабомбами Миколаївського району, де поранено одну людину.

Протягом дня 1 вересня ворог обстрілював селища Любомирівка, Тернові Поди, Центральне, село Вавилове Шевченківської громади. Також о 22:05 артилерійського обстрілу зазнало село Зелений Гай, внаслідок чого відбулось загоряння трьох житлових будинків. Попередньо, без постраждалих.

О 23:45 ворог обстріляв село Новомиколаївка Первомайської громади. Частково зруйновано господарські будівлі.

Опівночі 2 вересня відбувся ворожий обстріл околиці села Костянтинівка Первомайської громади. Руйнувань та постраждалих немає.

За інформацією ОК “Південь”, 1 вересня ворог випустив ракету повітряного базування з винищувача Су-35 по Березнегуватській громаді, яку сили протиповітряної оборони знищили. Також протягом минулої доби рашистами були вчинені обстріли прилеглих територій смт Березнегувате, сіл Висунськ та Кавказ.

Близько 23:30 відбувся обстріл села Широке Широківської громади. Влучання були по відкритих територіях та у вже зруйнований житловий будинок. Постраждалих немає.

Читайте також:
На Херсонщині зенітники Повітряних сил збили російську ракету Х-59

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна