В окупованому Маріуполі замість анонсованих 16 шкіл відкрили п’ять

У тимчасово окупованому російськими військовими Маріуполі на Донеччині замість гучно анонсованих загарбниками 16 шкіл 1 вересня відкрили лише п’ять.

Про це в четвер, 1 вересня, повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в телеграмі.

“Очікувано замість гучно анонсованих 16 шкіл відомо про відкриття… п’яти. Школи номер: 5; 7; 26; 41; 65. Всі інші перейшли в стан «онлайн» освіти. Тобто, в реальних умовах Маріуполя – в стан «нікуди». Де поділись всі ці обіцяні ремонти, не зрозуміло, мабуть, (гроші – ред.) знов осіли по кишенях росіян та колаборантів”, – написав Андрющенко.

Він також зазначив, що місто зараз залишається наднебезпечним, бо 120-мм міни лежать просто посеред вулиць і досі не розміновані. В тому числі на вулиці, по якій діти мають йти в школу щодня.

“Питання в часі, коли воно здетонує та знов забере життя маріупольських діточок. Російська мраZота. Закінчуйте розмінування місць пограбування та забезпечте мінімальну безпеку маріупольцям!” – наголосив радник мера.

Раніше Андрющенко інформував, що у Маріуполі в школі №41, де загарбники не спромоглися навіть засклити вибиті шибки, військові оточили будівлю і перевіряли на вході дитячі рюкзаки.

Читайте також:
У Маріуполі російський депутат прийшов до школярів із пістолетом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна