У Пентагоні запевняють, що NASAMSи принесуть реальну користь на полі бою в Україні

Заступник міністра оборони США із закупівель та постачання Вільям Лапланте заявив, що системи NASAMS принесуть реальну користь на полі бою в Україні.

Про це повідомляє сайт Пентагону.

“NASAMS – це новітні засоби ППО, які ми поставляємо в Україну”, – сказав він.

За його словами, “це перевірені системи, які принесуть реальну користь на полі бою”.

Помічник міністра із закупівель, логістики та технологій Дуглас Буш заявив, що швидкість та оперативність придбання є головним пріоритетом.

“Швидке присудження цього контракту є ще одним прикладом здатності армії прискорити доставку критично важливих засобів через наших партнерів з галузей нашим союзникам”, – сказав він.

Нагадаємо, що до Дня Незалежності України президент США Джо Байден повідомив про надання нової партії сучасної зброї для ЗСУ, серед якої і системи протиповітряної оборони NASAMS.

NASAMS – норвезько-американська система ППО. У новому пакеті військової допомоги, який передадуть Сполучені Штати Україні, передбачено виділення шести установок, які допоможуть в обороні повітряного простору.

Читайте також:
Пентагон уклав угоду на виготовлення ЗРК NASAMS для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна