Пентагон уклав угоду на виготовлення ЗРК NASAMS для України

Пентагон уклав із компанією-виробником зброї Raytheon Missiles & Defense контракт на 182 млн доларів на закупівлю зенітних ракетних систем NASAMS для України.

Про це йдеться в повідомленні Raytheon Technologies 26 серпня.

“Raytheon Missiles & Defence та наші партнери наполегливо працюють над тим, щоб швидко створити цю важливу, перевірену потужність протиповітряної оборони, щоб допомогти українцям захистити свою Батьківщину”, — сказав Том Лаліберті президент Land Warfare & Air Defence, бізнес-напрямку Raytheon Missiles & Defense.

“Україна приєднається до дюжини країн по всьому світу, які покладаються на NASAMS, щоб перемогти безліч загроз, включаючи крилаті ракети, літаки та безпілотні системи” – додав він.

У Пентагоні уточнили, що орієнтовна дата завершення робіт із виготовлення нового комплексу – 23 серпня 2024 року.

Оплата буде проводитися шляхом коштів, виділених раніше США на ініціативу зі сприяння безпеці України.

Спільно розроблений і вироблений компанією Raytheon і норвезькою Kongsberg Defense & Aerospace, комплекс NASAMS складається з радара Sentinel, удосконаленої ракети повітря-повітря середньої дальності та центру розподілу вогню KDA. NASAMS надає адаптовану, найсучаснішу систему захисту, яка може максимізувати здатність ідентифікувати, вражати та знищувати ворожі літаки, безпілотні літальні апарати та крилаті ракети.

Нагадаємо, в День незалежності України керівництво Сполучених Штатів оголосило найбільший за весь час пакет військової допомоги Україні обсягом майже 3 млрд доларів. До нього увійдуть, серед іншого, шість зенітно-ракетних систем NASAMS, до 245 тисяч снарядів до 155-мм гаубиць, засоби контрбатарейної боротьби тощо.

ЗРК NASAMS входили і до попередніх пакетів допомоги України, оголошених США.

Читайте також:
США переорієнтують військову допомогу Україні на довгострокову місію і призначать відповідального генерала, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна