Директора порту “Південний” підозрюють у нарахуванні собі зайвих ₴1,5 млн зарплати

Директора державного порту “Південний” Олександра Олійника та двох його заступників підозрюють у незаконному привласненні майна, а саме зайвого нарахування зарплати.

Про це в четвер, 1 вересня, інформує пресслужба САП.

“Під час досудового слідства встановлено, що у квітні – серпні 2020 року виконувач обов’язків директора державного підприємства за попередньою змовою з групою осіб, а саме з головним бухгалтером та заступником директора з правових та майнових питань, умисно, з корисливих мотивів, з метою незаконного особистого збагачення, забезпечив зайве нарахування собі заробітної плати”, – йдеться в повідомленні.

У САП вказують, що не зважаючи на вимогу Кабміну обмежити місячний розмір заробітної плати керівників, членів виконавчих органів, а також винагороди членів наглядових рад суб’єктів господарювання державного сектору економіки сумою у 47 230 гривень, посадовці за вказаний період незаконно забезпечили нарахування виконувачу обов’язків директора 1 821 473,2 гривень виплат.

Як наслідок, він протиправно отримав майже 1,5 мільйонів гривень.

Згідно з інформацією на сайті порту, директором є Олександр Олійник. Справа відкрита за ч. 5 ст. 191 КК України.

Читайте також:
Не задекларував майно майже на ₴88 млн: у суд пішла справа проти нардепа Шахова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна