ЄС не вводитиме загальну заборону на видачу віз росіянам, – ЗМІ

Європейський Союз призупинить дію угоди з Росією про спрощення візового режиму та наразі не буде вводити загальну заборону на туристичні поїздки росіян. Натомість буде призупинено спрощений режим видачі віз громадянам РФ.

Як передає агентство Reuters, про це розповів міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто з посиланням на домовленість, досягнуту на зустрічі глав МЗС країн ЄС у Празі.

Дипломат сказав, що Угорщина разом з деякими іншими державами-членами виступила проти загальної візової заборони для росіян.

“Загальної заборони на видачу віз громадянам Росії не буде. Кілька держав-членів підняли свій голос проти цього, включаючи мене”, – зазначив Сійярто.

При цьому він розповів, що угода, яка спрощує видачу віз, буде призупинена – це рішення отримало підтримку кваліфікованої більшості.

Сійярто не сказав, чи підтримує Угорщина цей захід.

Читайте також:
ФРН пропонує призупинити угоду про візовий режим з Росією і видачу багаторічних віз

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна