ФРН пропонує призупинити угоду про візовий режим з Росією і видачу багаторічних віз

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок пропонує припинити дію правил спрощення візового режиму між Європейським Союзом та Росією.

Про це урядовиця заявила на засіданні кабінету міністрів, передає Die Welt в вівторок, 30 серпня.

Бербок заявила, що хоче вирішити суперечку щодо можливого заморожування віз для громадян Росії компромісною пропозицією на зустрічі з колегами з ЄС у Празі.

“Я вважаю, що ми зможемо знайти хороше рішення в Празі”, – сказала Анналена Бербок.

Компромісом вона вважає пропозицію лише призупинити дію правил спрощення візового режиму та видачі багаторазових та багаторічних віз.

За словами Бербок, для німецького уряду також важливо, щоб люди, які переслідуються, могли як і раніше мати можливість швидко залишити Росію.

“Їх не можна карати за те, що вони мали мужність виступити проти цього режиму”, – сказала вона.

Йдеться не лише про відомих журналістів чи опозиціонерів, а й про “студентів, у яких вистачає сміливості у своєму університеті отримувати інформацію в іншому місці”.

Як відомо, питання потенційних візових обмежень для росіян обговорюватимуть на зустрічі міністрів закордонних справ у Празі 30-31 серпня.

Читайте також:
Посол Мельник скасував запрошення в Україну для прем’єра Саксонії, бо той закликав заморозити конфлікт з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна