“Рятуйся і тікай”: МЗС пропонує спецпрограму для російських солдатів, які не хочуть воювати в Україні

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба пропонує запустити спеціальну програму для російських військових, які більше не хочуть воювати в Україні.

Про це в середу, 31 серпня, інформує Reuters.

“Меседж такий: рятуйся і тікай. Складайте зброю, здавайтеся українським військам і отримайте можливість почати нове життя.

Я впевнений, що ця пропозиція варта того, щоб її запропонувати, бо навіть якщо один російський солдат складе зброю і вирішить піти – це означатиме врятовані українські життя та наближення миру”, – написав Кулеба.

Урядовець також закликав Європейський Союз заборонити видачу віз російським туристам, назвавши цей захід доцільним, оскільки більшість росіян підтримала геноцидну загарбницьку агресію країни проти України.

“Час напівзаходів уже минув. Тільки жорстка і послідовна політика може дати результат. Відмова у видачі віз російським туристам і деяким іншим категоріям людей стане відповіддю на геноцидну загарбницьку агресію Росії в центрі Європи, яку підтримує переважна більшість громадян Росії”, – зазначив Кулеба.

Раніше міністр заявив, що заборона видачі віз громадянам РФ є питанням самоповаги європейців.

Читайте також:
350 окупантів, 20 танків, 18 ББМ: Генштаб назвав число російських втрат за добу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна