Окупанти планують зміцнити оборону Криму призовниками із Москви і Санкт-Петербурга, – ГУР

Російська Федерація хоче зміцнити оборону тимчасово окупованого Криму призовниками із Московської та Ленінградської областей.

Про це в середу, 31 серпня, повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними розвідки, військові комісаріати Московської та Ленінградської областей, в тому числі Москви та Санкт-Петербурга, отримали вказівки щодо масового призову на військову службу місцевих жителів.

“Призваними під час прихованої мобілізації москвичами та пітерцями будуть комплектуватися військові частини дислоковані в Криму”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними української розвідки, для доукомплектування російських військових частин на тимчасово окупованій території Криму та посилення оборони півострова вирішили відправити в Крим 1200 військовослужбовців строкової служби.

“Оскільки на території ТОТ АР Крим бойові дії поки що не проводяться, то цим військовослужбовцям не пропонують підписувати контракт, що може свідчити про економію коштів та небажання виплачувати всіх визначених законодавством РФ надбавок.

1200 військовослужбовців строкової служби будуть служити та помирати під ударами українських військ та від рук «партизанів» за зарплату строковика, а це близько 5 тис. рублів (близько 82 доларів США).

Економія державних російських коштів також відбудеться і за рахунок невиплати компенсації у разі загибелі військовослужбовців, адже участь строковиків у бойових діях Росія заперечує”, – заявляють у розвідці.

Читайте також:
Росія збільшує чисельність найманців ПВК для війни в Україні, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна